Prezentare

Blogul Bibliotecii Comunale Bratca

vineri, 8 aprilie 2022

CE REPREZINTĂ PENTRU NOI 100 DE ZILE DE ȘCOALĂ ?

 



,,Într-o familie împărțim de toate: și bune și rele. Noi ne dorim ca relele să fie din ce în ce mai puține și lucrurile bune să triumfe !” . Acesta a fost mesajul meu transmis elevilor mei de clasă pregătitoare la începutul activității, ne spune cu mandrie doamna invatatoare Negru Irina.

În această perioadă, de când au făcut primii pași în școală , elevii au învățat să fie prieteni și au avut posibilitatea să se bucure de fiecare zi petrecută în școală , învățând mereu ceva folositor. Zi de zi s-au pregătit pentru marea sărbătoare , fiecare cum a putut mai bine , învățând litere ,cifre , poezii , cântece ori povești .

Săptămâna trecută, supereroii, de la clasa pregătitoare, de la LICEUL TEORETIC NR. 1 BRATCA, au celebrat primele lor 100 de zile de școală , printr-un eveniment pe care l-au așteptat cu multă nerăbdare, UN MOMENT CU TOTUL SPECIAL ÎN VIAȚA FIECĂRUI COPIL, PĂRINTE ȘI ÎNVĂȚĂTOR. Și pentru că nu avem nevoie neapărat de zile de naștere sau evenimente recunoscute național sau internațional pentru a face din asta o sărbătoare, am ales să îi învățăm pe copii că orice prilej este bun pentru a ne arăta bucuria. Fiecare zi este cel mai potrivit moment pentru a învăța ceva nou, pentru a fi recunoscător, pentru a valorifica timpul petrecut alături de cei dragi, pentru a fi fericit și pentru a-i face pe cei din jur fericiți. Așa alegem să facem educație la școala pentru viață, locul unde valorificăm la maxim potențialul elevilor noștri.

Imaginația celor mici a fost una bogată . S-au realizat machete cu 100 de piese diferite sau chiar identice , fie că vorbim despre piese de lego , mașini, soldați pe câmpul de luptă , diverse cartonașe pictate de propriile mânuțe , bomboane grupate câte zece , dar și multe alte creații . Astfel , unii au reprezentat simbolic o primăvară însorită ,având în centrul tabloului un stup , din urdinișul căruia ies 100 de albine harnice și se îndreaptă spre câmpia imensă împânzită de nenumărate flori ; alt copil realizează o machetă cu o grădină prin care mișună încoace și încolo 100 de buburuze ( clasa lor purtând , de fapt numele frumos de ,,CLASA BUBURUZELOR ”);o fetiță a construit cu pasiune dintr-o bucată de polistiren un arici înfășurat cu dibăcie într-o blăniță cu 100 de ace (scobitori din lemn), ca să nu uit să precizez că un elev mi-a ,,proiectat ” curcubeul din mai multe rânduri de inimioare colorate .

Toate lucrările realizate de cei mai mici școlărei din liceul nostru au fost prezentat la biblioteca comunei Bratca , iar prezentatorii noștri s-au simțit minunat . Pentru a ne apropia mai mult de ceea ce au simțit atât copiii, cât și părinții acestora care au organizat acest moment cu multă dăruire, am ales să merg chiar către ei, să îi întreb cum li s-a părut evenimentul prin care au marcat cele 100 de zile de școală. Răspunsurile și reacțiile lor sunt grăitoare, lucru care ne motivează și ne determină să continuăm ceea ce am început.

,,Am făcut *100 de pași *.Ne așteaptă , copii, mii de pași !”le-a spus celor mici , la finalul activităților noastre din această zi frumoasă doamna invatatoare Negru Irina.















    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.