Prezentare

Blogul Bibliotecii Comunale Bratca

joi, 14 aprilie 2022

 

PRIMĂVARA  ÎN  SUFLET  DE COPIL


 

 

Vine primăvara. Ce este primăvara? Este soare strălucind peste ploaie şi ploaia câzând peste razele soarelui” – Francis Hodgson Burnett

      Oricât de obosiţi, de stresaţi, de grăbiţi am fi, nu putem trece indiferenţi pe lângă darurile oferite de primăvară: pe lângă această extraordinară sărbătoare a naturii ce ni se dezvăluie sub o feerie de senzaţii şi emoţii, un curcubeu de forme şi culori, pe care nici cel mai iscusit pictor n-ar reuşi să-l surprindă sub penelul său la fel de bine cum o face însăşi natura creând un tablou plin de lumină, vibrând de viaţă şi pulsând de căldură.

       Florile, creaţie perfectă a naturii, pe lângă faptul că sunt un simbol al primăverii dar şi cadoul perfect aproape în orice ocazie sunt şi izvor de inspiraţie, iar pentru creaţiile handmade oferă o extraordinară diversitate a modelelor, o infinită libertate şi varietate de exprimare. Pot fi pictate, desenate, sculptate, modelate, croşetate, decupate în ceramică, lemn, hârtie, pietre semipreţioase, plastic sau metal, sub formă de bijuterii, aplicate pe haine sau accesorii,  imortalizate în tablouri, sau în forma lor naturală prinse în buchete multicolore, crescute în ghivece sau lăsate libere în grădini să se odihnească sub adierea vântului, dar toate ne încântă privirea, ne bucură sufletul şi ne încălzesc inima.

       Pe lângă flori şi arborii sunt un dar al primăverii, e o minune să privim pomii şi copacii cum le pleznesc mugurii şi apoi frunzele, cum înfloresc, cum pe zi ce trece devin tot mai verzi, cum seara sunt doar îmbobociţi, iar a doua zi dimineaţa sunt plini de flori. Din păcate în loc să fie iubiţi şi ocrotiţi pentru oxigenul indispensabil vieţii pe care ni-l dau în fiecare zi, pentru umbra pe care ne-o oferă, pentru că ne protejează de praf şi de poluare sunt toaletaţi, ciuntiţi şi tăiaţi fără milă şi cu cruzime, parcă în toate locurile şi în toate zonele sunt tot mai puţini arbori, preferăm betonul şi sticla în locul verdelui. Dar haideţi ca în fiecare primăvara fiecare dintre noi să plantăm un pom sau un copac, să ajutăm natura să se regenereze şi să înnoiască.

        „Primavara e o sărbătoare imensă la care participă toate elementele naturii”, primavara sunt ghioceii, zambilele, narcisele, lalelele, liliacul, macii, sunt pomii înfloriţi, primavara e roz, roşie ,galbenă, mov, albă şi alte mii de culori şi nuanţe dar mai presus de toate e întodeauna verde.

      Azi , 11 aprilie 2022 , elevii clasei pregătitoare  Bratca   , însoțiți de doamna profesoară NEGRU IRINA și de doamna bibliotecară  LAL  IOANA au  adus PRIMĂVARA FRUMOASĂ  reprezentată printr-o machetă într-un  colțișor al  PRIMĂRIEI  COMUNEI  BRATCA .

      Scopul  pentru care  am  muncit la  realizarea acestui prioect ce  semnifică ANOTIMPUL  RENAȘTERII pentru întreaga natură a fost unul  bine  stabilit:,,Dorim  ca  noi,  oamenii , indiferent că suntem  mai mari sau mai mici,    căutăm să fim mai veseli, mai  împodobiți cu lumină și căldură. Primăvara trebuie să o lăsăm să ne inspire , să încercăm să fim mai buni, să iertăm și să zâmbim mai des, să ne bucurăm de tot ce ne oferă viața și de ce nu să oferim celor dragi nouă : un cadou, o  floare , un zâmbet !”

       Mare mi-a  fost  bucuria  , când , abia la câteve minute după ce am  așezat macheta în mijlocul   holului  din primăria  Bratca , oboseala și  tristețea  de pe  fețele multor  persoane  din această instituție a statului  au  fugit , iar fericirea  , bucuria le-a luat grabnic locul.Oricât de multe ar fi responsabilitățile   ce ne  îmbracă  ființa, nu  poți să nu le așezi alături pentru câteva clipe , măcar să te bucuri de  verdeața pomilor și a câmpiei    tinere, de mugurii   parfumați de pe ramuri, dar și de zumzetul  harnicelor albinuțe ce aleargă neobosite din floare în floare de dimineță până seara .Puișorii gingași de găină , ieșiți de curând din coajă , ciripitul păsărelelor , clinchetul cristalin al clopoțeilor de la gâtul mieluțelor sau mireasma îmbătătoare a narciselor din grădină - toate împreună , au reușit să transforme  chipurile multor  oameni angajați aici  în chipuri  de îngeri, pline de bucuria primăverii. Am putea  recunoaște că , efectiv    oamenii , au  uitat  pentru moment de  griji , de serviciu , de absolut tot. Părea că întineresc într-o clipă!

       Prin urmare , scopul nostru a fost atins cu succes și de data asta !Le-am lăsat cu bucurie  ,,cadoul ” nostru acolo cu ei , dorind să rămână cât mai  plini de LUMINĂ , de VIAȚĂ , de BUNĂTATE ... , iar  SUFLETUL SĂ LE  RĂMÂNĂ MEREU  TÂNĂR CA O  PRIMĂVARĂ !

























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.