Prezentare

Blogul Bibliotecii Comunale Bratca

joi, 4 aprilie 2019

4 For Friends

                                         
    Pe data de 4.04.2019 la Biblioteca Comunala Bratca, am desfasurat o activitate de voluntariat in cadrul proiectului “4 FOR FRIENDS”, impreuna cu cadre didactice de la Liceul Teoretic Nr. 1 Bratca, pentru persoanele cu dizabilitati de la Centrul de Recuperare, Reabilitare, Persoane Adulte cu Dizabilitati Bratca.
         In colaborare cu doamnele invatatoare: Negru Irina invatatoare la clasa a II-a, Pascalau Viorica invatatoare la clasa pregatitoare si Firezar Livia invatatoare la clasa a III-a am pregatit o activitate pentru persoanele adulte de la centrul de persoanele cu dizabilitati din Bratca.
         Atat elevii cat si cei pentru care am organizat aceasta activitate,au recitat poezii si ne-au incantat cu cantecele care vestesc venirea primaverii. Elevii claselor participante la aceasta activitate au confectionat pentru cei de la centru cu dizabilitati felicitari avand ca tematica primavara si apropierea sarbatorii Pastelui. Am dori ca eleviii care au facut parte din aceasta activitate sa stie ca si daca aceste persoane fac parte dintr-un centru de persoane cu dizabilitati, sunt oameni ca si noi si fac parte din societate, in ciuda problemelor de sanatate de care sufera.  In cadrul centrului de asemenea si ei au parte de educatia si activitati care ii ajuta sa isi descopere pasiunile si creativitatea. Au cadre special care se ocupa de educatia lor,pentru dezvoltarea abilitatilor lor. Aceste persoane ii ajuta sa depaseasca greutatile pe care aceste persoane cu dizabilitati le intampina si sa ii integreze in societate cat mai bine.
         Ei ne-au demonstrate ca in ciuda dizabilitatilor de care sufera, pot recita o poezie sau canta un cantecel la fel de bine si corect ca un copil din clasa a doua sau a treia, si pot vorbi despre pasiunile lor si despre activitatile lor preferate la fel ca noi toti.
        Intre elevi si aceste persoane s-a legat imediat o relatie frumoasa de colaborare si prietenie,care ne-a emotionat pe toti cei prezenti. Impreuna cu cei care au participat la aceasta activitate le-am pregatit celor de la centru o mica surpriza, pentru a simti ca intr-adevar se primavara a sosit cu bucurie.
            






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.