Prezentare

Blogul Bibliotecii Comunale Bratca

vineri, 3 mai 2019

Bucuria de a darui

SNV este sarbatoarea nationala anuala a voluntariatului. Impreuna cu sute de parteneri - organizatii, institutii, grupuri de initiativa si voluntarii acestora, din toata tara - facem voluntariat sincron si organizam evenimente de promovare si premiere, pentru a atrage sprijinul comunitatii pentru voluntariat si a ne face auziti.



Proiectul „Bucuria de a dărui” propune o serie de activități prin care elevii să cunoască mai bine bătrânii, să afle cât mai multe lucruri despre dorințele acestora, sa manifeste respect pentru etapa senectuții, dar și să înțeleagă c nevoile bătrânilor. Implicarea altor membrii ai comunității în calitate de parteneri duce la dezvoltarea spiritului civic și a mândriei apartenenței la o instituție. Acest proiect cuprinde o serie de activități care sunt menite să întregească activitatea educativa a școlii, și nu numai, aducând un surplus informațional elevilor.
Evenimentul este deschis publicului și are în jur de 65 de voluntari și are ca parteneri : Primăria Bratca, Centrul Cultural Bratca, Liceul Teoretic nr. 1 Bratca, Clasa integrată Bratca CSEI Orizont, Centrul de bătrâni Sf. Pantelimon de la Ponoara, Parohia Orodoxa Bratca, și diverși sponsori.
Activitățile cuprinse în acest proiect sunt confecționarea de către elevi a unor mici cadouri pentru bunicii de la Centrul de bătrâni, o activitatea ce are loc la Centrul Cultural Bratca împreună cu cadrele didactice și preotul paroh din Bratca radu marian pentru a le vorbi copiilor despre iubirea fata de semenii noștri, despre importanța milosteniei și despre importanța voluntariatului în viața fiecăruia dintre noi, indiferent despre ce act de voluntariat vorbim.
    Fiecare parte implicata în proiect a contribuit la buna desfasurare a acestei activitati de voluntariat. Elevii din clasele a-I-a, si a IV-a au confectionat cosulete de pasti cu oua si obiecte decorative specifice Sarbatorilor pascale. Elevii si cadrele didactice din cadrul Liceului Teoretic Bratca, Centrul Cultural Bratca, Primaria Bratca, doamna psihopedagog Marcu Marinela profesoara la clasa integrata Bratca  CSER Orizont, si agentul economic Vlador au pregatit pachete si au donat produse alimentare, fructe, alimente, produse de panificatie, si altele pentru bunicii de la centrul de batrani cu ocazia sarbatorilor Pascale..

         Coordonator: Bibliotecar Lal Ioana Maria
Echipa de proiect:  Bibliotecar- Lal Ioana Maria
                                       Preot paroh Radu Marian
                                       Bradea Teodora- profesor pentru invatamantul primar
                                       Noje Lenuta Adina- profesor pentru invatamantul primar
                                       Prof. psiho-pedagog Marcu Marinela –C.S.E.I. ORIZONT Clasa Integrata Bratca




















 

















         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.