Prezentare

Blogul Bibliotecii Comunale Bratca

joi, 30 decembrie 2021

Sfantul Apostol Andrei

 Sfantul Apostol Andrei s-a nascut in Betsaida si a fost ucenicul Sfantului Ioan Botezatorul, cel care i-a insuflat dragostea pentru Hristos. sfantul Andrei si fratele sau Petru au devenit primii apostoli ai Mantuitorului, Andrei fiind cel" dintai chemat".

L-a urmat pe Iisus in Tara Sfanta si a propavaduit invataturile Lui, nu s-a lepadat de Mantuitor in Saptamana Patimilor si a continuat sa propavaduiasca Cuvantul Domnului si dupa Inaltarea Domnului la cer. 

Sfantul Apostol Andrei,cel Intai Chemat, este considerat ocrotitorul Romaniei, el ajungand aici, in zona Dobrogei, propavaduind Evanghelia si Cuvantul Domnului in aceasta regiune.

Sfantul Apostol Andrei a sfarsit ca mucenic al Lui Hristos fiind rastignit pe o cruce in forma de X ,cu capul in jos. Din 1995, sarbatoarea Sfantului Andrei a fost insemnata cu cruce rosie in calendar, din anul 1997 a fost proclamat" Ocrotitorul Romaniei", iar ziua de 30 noiembrie a fost declarata zi bisericeasca nationala, iar din 2012 este zi de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

La multi ani tuturor celor ce poarta numele Sfantului Apostol Andrei!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.